Over ons

Ik ben doof geboren en heb om die reden mijn opleidingen gevolgd aan de doveninstituten in Den Haag en Groningen (Henri Guyot Instituut voor Doven). Ik woonde destijds in Den Haag toen ik als twaalfjarig meisje elke maandagochtend alleen met een taxi naar Rotterdam ging om vervolgens met het vliegtuig naar school in Groningen te reizen. Toen al was ik ondernemend en actief, zo was ik voorzitter van de leerlingenraad. Door mijn omstandigheden heb ik al op zeer jonge leeftijd geleerd om niet zomaar op te geven, creatief te zijn en zelfstandig te functioneren.

Na mijn opleiding ben ik in 1995 gaan studeren aan de Gallaudet University in Washington D.C., Amerika. Ook dit avontuur ging ik alleen aan, terwijl mijn Engels nog niet al te best was. Maar ik heb het gered en heb de niveaus Sophomore en Freshman gehaald! Ik ben er lid geweest van het Dispuut Baby Phi Kappa Zeta, heb the most improved student award ontvangen en een PowerPoint presentatie gegeven aan 2000 medestudenten. Dus met dat Engels is het ook nog goed gekomen...

Terug in Nederland heb ik tussen 2000 en 2004 aan de Zilverschool Schoonhoven gestudeerd en de diploma's Productie Goudsmeden en Ondernemer Goudsmid behaald. Tijdens een aantal stages bij diverse juweliers in Den Haag deed ik o.a. reparatiewerk en leerde ik nieuwe sieraden maken. De Zilverschool is een gewone school, dus voor horenden. Ik ben er best trots op dat ik dat gered heb!

Het bleek erg moeilijk een goede boterham te verdienen in 'het goud en zilver' en ik heb mij daarom op diverse andere banen gestort, van administratief tot horeca. Gewoon in de horende wereld, dus ook dat was zeer uitdagend en leerzaam.

Inmiddels ben ik alweer enkele jaren werkzaam voor Servicebureau OSN. Mijn moeder, Henny Weerman is het bedrijf in 1998 gestart. Mijn moeder is nog altijd betrokken bij de organisatie, maar doet een operationeel stapje terug. Hierdoor kan zij zich nagenoeg volledig toeleggen op haar interim bestuursopdrachten binnen het onderwijs. Het is prachtig om iets waarmee mijn moeder mij vol steun en rotsvast vertrouwen op weg heeft geholpen, stap voor stap zo zelfstandig mogelijk op te pakken. Dit is tevens te zien aan deze nieuwe website, waarop vanaf nu vooral mijn dienstverlening en de dovenemancipatie centraal staan.

Ik ben een organisatietalent pur sang, heb oog voor detail en ben stressbestendig. Deze eigenschappen maken mij geschikt voor de diensten die Servicebureau OSN biedt.

Niet onbelangrijk: ik vind het leuk om mensen een plezier te doen en dienstverlenend bezig te zijn.

Ik hoop van harte dat ook de komende jaren weer vele deuren voor mij open gaan. Ook uw deur...?

Met enthousiaste groet,

Marlies